ត្រីអណ្តែងឆាក្តៅ
គ្រឿងផ្សំ
ត្រី ម្ទេស ស្លឹកក្រូចសើច ម្រះព្នៅ ដូង ស្ករស ខ្ផាយ បីចេង ម្រេច
វិធីធ្វើ
១- ត្រីអណ្តែងធំ ២ក្បាល, ដូងកោស ៥០០ក្រាម , ខ្ផាយ ហាន់ល្អិតៗ ១ស្លាបព្រាបាយ , ស្លឹកក្រូចសើច ២-៣សន្លឹក , ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ , ស្លឹកម្រះព្រៅ ១/២ពែង , ស្ករ-ស ឬស្ករត្នោត ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ , ប៊ីចេង , ម្រេចខ្ខី ១/២ពែង , ម្ទេសដៃនាង ហាន់ចំណិត ២ស្លាបព្រាបាយ ។
២- ម្ទេសខ្មាំង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ , ម្ទេសក្រៀម ៧គ្រាប់, ខ្ទឹមក្រហម ៣មើម ,ខ្ទឹម ស ១០កំពិស , រំដេង ៣ចំណិត , ស្លឹកគ្រៃហាន់ ២ស្លាបព្រាបាយ , គ្រាប់ក្រហម ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ , ម្រេច ១០គ្រាប់ , សំបកក្រូចសើច ហាន់ល្អិត ១/២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ។
៣- យកត្រីអណ្តែងលាងទឹក កោសរំអិលអោយជ្រះស្អាត ពន្លះឆ្អឹងចេញ ហាន់ជាកង់ៗ ។
៤- បុកគ្រឿងអោយម៉ដ្ឋ
៥- ឆាគ្រឿងជាមួយខ្ទិះ អោយក្រអូប ដាក់សាច់ត្រីអណ្តែង ឆាអោយឆ្អិនល្មម ដាក់ប៊ីចេង ខ្ផាយ គ្រាប់ម្រេចខ្វី ទឹកត្រី ស្ករ ភ្លក្សអោយល្មមត្រូវចិត្ត និងគួរមានរសជាតិហឹរបន្តិច ។
៦- បង់ស្លឹកក្រូចសើច ស្លឹកម្រះព្រៅ ម្ទេសដៃនាងហាន់ ឆាត្រឡប់អោយសព្វ រួចដួសដាក់ចានពិសា ជាការស្រេច ៕
0 យោបល់:
Post a Comment