Friday, April 24, 2015


ខ​ត្រី​ជា​អាហារ​មួយប្រភេទមាន​រសជាតិ​ដ៏ឆ្ងុយ​ឆ្ញាញ់ និងពេញ​និយម​​របស់​ប្រ​ជាជន​ខ្មែរ​​ ដោយឡែកខត្រី​របស់​ខ្មែរ​មាន​ការ​ច្នៃតាម​ប្រភេទត្រី​ខុសៗគ្នា​ ដោយ​ឃើញ​ថា​បងប្អូន​ខ្មែរ​យើង​មួយ​ចំនួន​​ធ្លាប់​បាន​ឃើញ​ និង​ភ្លក់​ តែ​មិន​ទាន់​ដឹង​ពី​របៀបធ្វើ​ ថ្ងៃនេះម្ហូប​ខ្មែរ​សូម​លើក​យក​របៀប​ធ្វើ​ខ​ត្រី​រស​ ជូន​ដល់​មិត្ត​អ្នក​តាម​ដាន។

គ្រឿងផ្សំៈ

  • ត្រី​រ៉ស់ កន្លះ​គីឡូ   
  • ម្រេច​បុក   1ស្លាបព្រា​បាយ  
  •  ខ្ទឹមស​ចិញ្ច្រាំ ​ 1ស្លាបព្រា​បាយ 
  • ម្សៅ​ស៊ុប  កន្លះ​ស្លាបព្រា​បាយ ​ ​​​ 
  • ខ្លាញ់  2ស្លាប​ព្រា​បាយ   
  • ស្ករត្នោត   2ស្លាបព្រាបាយ  
  • ទឹកត្រី 1ស្លាបព្រា​បាយ   
  • ទឹកស៊ីអ៊ីវ    កន្លះ​ស្លាបព្រា​បាយ   
  • អំបិល កន្លះ​ស្លាបព្រាបាយ

វិធី​ធ្វើៈ

  1. ត្រី​ហាន់​ជា​បន្ទះ​កង់​ទៅតាម​ចំណូលចិត្ត។
  2. ដាក់​ខ្លាញ់​ឲ្យ​ក្តៅ ដាក់​ខ្ទឹមស​បំពង​ឈ្ងុយ ទើប​ដាក់​ស្ករត្នោត​ចូល​កូរ​ឲ្យ​ចេញ​ជើង​អង្ក្រង ទើបដាក់​សាច់​ត្រី ទឹកត្រី ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅ​ស៊ុប​ អំបិល ម្រេច ទឹក​បន្តិច​រំងាស់​ពី10ទៅ15នាទី ទាល់តែ​ត្រី​ចូលជាតិ (ជាធម្មតា​គេ​មិនត្រូវ​ការ​ទឹក​ច្រើន​ទេ)។
ចំណាំៈ​​ ដើម្បី​ឲ្យ​ខត្រី​មាន​រស​ជាតិ​កាន់​តែ​ឆ្ងាញ់​ប្លែក មិត្ត​អ្នក​តាម​ដាន​ត្រូវ​ដាក់​បន្ថែម​ម្ជូរ​ស្វាយ​ ឬ​ ក្រូច​ឆ្មា​ បន្តិចពេល​បរិភោគ​ នឹង​ធ្វើ​ឲ្យ​ខ​មាន​រសជាតិ​ថ្មី​មួយបែប​ទៀត។

0 យោបល់:

Post a Comment