ស៊ុបក្រលៀនជ្រូក និងប្រេងល្ង
គ្រឿងផ្សំ
ជ្រូក ខ្ញី អំបិល បីចេង ស្រា
វិធីធ្វើ
១- ក្រលៀនជ្រូក ១គូ, ខ្ញីចាស់ ៤ ទៅ ៥បន្ទះ, ស្រាអង្ករ ២កូនចានចង្កឹះ, ប្រេងល្ង ៣ស្លាបព្រាបាយ, អំបិល ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ម្សៅស៊ុប ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ប្រេងសាលាដ ៣ស្លាបព្រាបាយ
២- ពុះក្រលៀនជ្រូកជា ២ ហើយត្រូវឆូតយកសរសៃពណ៌ស (សរសៃឆ្អេះ) ចេញនិង ច្របាច់ឈាម ចេញអោយអស់ ទើបឆូតជាក្រឡាចត្រង្គ និងហាន់ជាដុំៗ តូចៗ។ ខ្ញីចាស់កោសសម្បកអោយស្អាត និងហាន់៤ទៅ ៥បន្ទះ ។
៣- ដាក់ប្រេងឆា ឬខ្លាញ់ និងប្រេងល្ងចូលក្នុងខ្ទះ ដើម្បីបំពងខ្ញី បន្ទះរហូតទាល់តែមានក្លិនឈ្ងុយ ទើបចាក់ស្រាអង្ករចូល និងរម្ងាស់បន្តិច ត្រឹមតែ ១៥វិនាទី ប៉ុណ្ណោះ ទើបពន្លត់ភ្លើងរួចហើយបង់អំបិល និងម្សៅស៊ុប ចូលនិងស្រង់ដាក់ចានជាការស្រេច ។
0 យោបល់:
Post a Comment