Sunday, March 2, 2014


គ្រឿងផ្សំ៖
សាច់ជ្រូក ឆ្អឹង​ជ្រូក (យកឆ្អឹង​ស៊ុប) ផ្សិតក្រៀម ការ៉ុត ដំឡូងបារាំង ផ្សិតចំបើង ខ្ទឹមបារាំង
សណ្តែកបណ្តុះ ជីបន្លា សៀងផ្អែម អង្ករ ដុំស៊ុប ស្ករស អំបិល ម្រេច ទឹក​ត្រី ខ្ទឹមស

របៀបធ្វើ៖
ដាំទឹក​ស្ងោរ​ឆ្អឹងជ្រូក
ហាន់សាច់ជ្រូក​ជាបន្ទះ​តូចៗ ឆ្អឹងជ្រូកកាប់​ជា​ដុំៗ
ត្រាំ​ផ្សិត​ក្រៀម រួចហាន់ជា​ចំណិតតូចៗ
ហាន់ការ៉ុត និងដំឡូងបារាំង​ជា​ដុំតូចៗ
ហាន់​ផ្សិតចំបើង (១​ពុះជា២​រឺជាបួន)
ហាន់​ខ្ទឹម​បារាំងតាម​បណ្តោយស្តើងៗ
ចិញ្ច្រាំខ្ទឹម
ពេលទឹក​ពុះ ដាក់​ដុំស៊ុប១ដុំ រួចដាក់​ឆ្អឹង​ជ្រូក សាច់​ជ្រូកនិងការ៉ុតចូល។ រំងាស់មួយស្របក់ ដាក់ផ្សិតក្រៀម និង​ដំឡូងបារាំង​ចូល។
ដាក់អំបិល ស្ករ ម្រេច ទឹក​ត្រី
លាងអង្ករ រួច​សំរិត​ទឹក​ចេញអោយអស់
ប្រើចង្ក្រានមួយទៀត បំពងខ្ទឹមស រួចចាក់អង្ករដែលលាង​រួច​ចួល ឆា​មួយសន្ទុះ ចាក់អង្ករដែលឆា​រួច​ចូល​ឆ្នាំង​បបរ រួចដាក់​ផ្សិត​ចំបើង​ចូល ​រំងាស់រហូត​ដល់​អង្កររីក។ ភ្លក់តាម​រសជាតិ​ដែល​ចូល​ចិត្ត រួច​បង់​ខ្ទឹម​បារាំងចូល​ទុក​ជា​បាន​ការ។
ពេលដួស​ញ៉ាំ​ ទើបដាក់​សណ្តែក​បណ្តុះ ជីបន្លា និង​សៀង

ចំណាំ៖ បើដាក់​ប្រហិត សាច់​បាត់តេ បង្គា ​ថែមទៀត​រិត​តែ​ឆ្ងាញ់!!

0 យោបល់:

Post a Comment