Monday, January 12, 2015


គ្រឿងផ្សំ
ល្ហុង ស្ករស អំបិល

វិធីធ្វើ
១- ចិតសំបកល្ហុង លាងជ័រអោយអស់ ពុះយកគ្រាប់ចេញ ចិតជាចំណិតតូចៗ ។
២- ដាក់សាច់ល្ហុងក្នុងម៉ាស៊ីនក្រឡុក ដាក់ទឹកដាំឆ្អិន ទឹកស្ករ អំបិល កិនក្រឡុក អោយចូលគ្នា ។
៣- ពេលពិសា ដួសទឹកកកដាក់កែវ ចាក់ទឹកល្ហុង ពិសាបានភ្លាម ឬអាចក្លាស្សេក្នុង ទូទឹកកក អោយត្រជាក់ ហើយពិសាដោយមិនបាច់ដាក់ទឹកកកក៏បាន

កំណត់សំគាល់ផ្សេងៗ
គុណប្រយោជន៌ផ្នែកអាហារ :
ផ្លែល្ហុងទុំ មានសារធាតុអាហារជាច្រើនសំខាន់ៗ ដែលរួមមានថាមពល ការបូអ៊ីដ្រាត ប្រូតេអ៊ីន កាកសរសៃអាហារ វិតាមីន​ C និងបេតា ខារ៉ូទីនខ្ពស់ ។
គុណប្រយោជន៌ផ្នែកឱសថ
តាមការសិក្សា គេបានរកឃើញថា ផ្លែល្ហុង មានសារធាតុខេផេន (Capaine) ដែលមានប្រសិទ្ឋភាពខ្ពស់ ក្នុងការប្រឆាំង នឹងកោសិការមហារីក គ្រាប់ឈាម ជួយបំប៉នអវយវៈផ្សេងៗក្នុងរាងកាយ ដូចជា​ លំពែង ក្រពះ ជួយក្នុងការរំលាយ អាហារ និងធ្វើអោយស្បែកស្រស់ស្អាត ។

0 យោបល់:

Post a Comment