គ្រឿងផ្សំ
ដូង ស្ករស ទឹកកក
វិធីធ្វើ
១- យកទឹកដូង សាច់ដូងខ្ចី ដាក់ចូលម៉ាស៊ីនក្រឡុក ហើយថែមទឹកស្ករ និងទឹកកក កិនក្រឡុកអោយសព្វល្អ ។
២- ចាក់ទឹកដូងក្រឡុក ដាក់កែវពិសាបានទាន់ចិត្ត
កំណត់សំគាល់ផ្សេងៗ
គុណប្រយោជន៌ផ្នែកអាហារ
នៅក្នុងដូងសំបូរដោយសារធាតុ សំខាន់ផ្សេងៗដូចជា ថាមពល ការបូអ៊ីដ្រាត ប្រូតេអ៊ីន ប្រេង និងកាកសរសៃអាហារ
គុណប្រយោជន៌ផ្នែកឱសថ
សាច់ដូង មានគុណភាពក្នុងការបំប៉នរាងកាយ ជួយកែអាការៈ អស់កម្លាំងល្ហិតល្ហៃ ។ ចំណែកទឹកដូង ជួយកាត់បន្ថយកម្តៅ បំបាត់ការស្រេកទឹក និងជួយបញ្ចុះព្រូន ឬសត្វល្អិតផ្សេងៗបាន ដូចជា ព្រូនទម្ពក់ តេនញ៉ា ព្រូនសំប៉ែត ... ។ កំពីងដូង ឬសាច់ខ្ខីដែលដុះនៅខាងក្នុងផ្លែដូង ក៏អាចប្រើជាថ្នាំបញ្ចុះសត្វល្អិត ឬព្រូនបាន ដូចគ្នា ។
0 យោបល់:
Post a Comment