Saturday, March 21, 2015

គ្រឿងផ្សំ
ដូង ស្ករស ទឹកកក

វិធីធ្វើ
១- យកទឹកដូង សាច់ដូងខ្ចី ដាក់ចូលម៉ាស៊ីនក្រឡុក ហើយថែមទឹកស្ករ និងទឹកកក កិនក្រឡុកអោយសព្វល្អ ។ 
២- ចាក់ទឹកដូងក្រឡុក ដាក់កែវពិសាបានទាន់ចិត្ត

កំណត់សំគាល់ផ្សេងៗ
គុណប្រយោជន៌ផ្នែកអាហារ 
នៅក្នុងដូងសំបូរដោយសារធាតុ សំខាន់ផ្សេងៗដូចជា ថាមពល ការបូអ៊ីដ្រាត ប្រូតេអ៊ីន​ ប្រេង និងកាកសរសៃអាហារ 
គុណប្រយោជន៌ផ្នែកឱសថ 
សាច់ដូង មានគុណភាពក្នុងការបំប៉នរាងកាយ ជួយកែអាការៈ​ អស់កម្លាំងល្ហិតល្ហៃ ។​ ចំណែកទឹកដូង ជួយកាត់បន្ថយកម្តៅ បំបាត់ការស្រេកទឹក និងជួយបញ្ចុះព្រូន ឬសត្វល្អិតផ្សេងៗបាន ដូចជា ព្រូនទម្ពក់ តេនញ៉ា ព្រូនសំប៉ែត ... ។​ កំពីងដូង ឬសាច់ខ្ខីដែលដុះនៅខាងក្នុងផ្លែដូង ក៏អាចប្រើជាថ្នាំបញ្ចុះសត្វល្អិត ឬព្រូនបាន ដូចគ្នា ។

0 យោបល់:

Post a Comment