+គ្រឿងផ្សំ៖
ប្រហុកសាច់ល្អ សាច់ជ្រូកបីជាន់ចិញ្ច្រាំ ត្រីឆ្អើរប្រឡេះយកតែសាច់ បង្គាក្រៀមបុក ត្រប់ពុតញង គ្រឿងបុកមានរំដេង( គល់ស្លឹកគ្រៃ, ស្លឹកក្រូចសើច, រមៀត, ខ្ជាយ, ម្ទេសឆ្អើរ, ម្ទេសហឹរ, ខ្ទឹមស, ខ្ទឹមក្រហម បុកចូលគ្នាឱ្យម៉ត់) ប្រេងឆា, ទឹកត្រី, ស្ករស, ប៊ីចេង, ប្រហុក, ម្សៅស៊ុប, ខ្ទិះដូងយកក្បាលខ្ទិះ, ខ្ទឹមស, ខ្ទឹមក្រហមចិញ្ជ្រាំចូលគ្នាឱ្យល្អិត
+អន្លក់មាន៖
ស្ពៃក្ដោប ភ្លៅកង្កែប កញ្ឆែត ត្រប់ស្រួយ សណ្ដែកកួរ ត្រសក់ ឫបន្លែអ្វីផ្សេងទៀតតាមតែលោកអ្នកចូលចិត្ដ
+របៀបធ្វើ:
- ជាដំបូងត្រូវដាក់ខ្ទះទុកឱ្យក្ដៅ រួចចាក់ប្រេងឆាចូល ដាក់ត្រប់ពុតញងចូលលីងឱ្យឆ្អិនបន្ដិច រួចដួសទុកដោយទ្បែក។
- ប្រេងឆាដែលនៅសល់ ត្រូវដាក់ខ្ទឹមស និងខ្ទឹមក្រហមចិញ្ជ្រាំចូលលីងឱ្យក្រហម ទើបដាក់គ្រឿងដែលបុករួចលីងទាល់តែឈ្ងុយ
- និងទ្បើងពណ៌ក្រហម។
- ក្រោយពីធ្វើគ្រឿងទ្បើងពណ៌ក្រហមហើយ ទើបដាក់ប្រហុកចូលលីងសព្វសាច់ បើគោកត្រូវចាក់ក្បាលខ្ទិះចូលបន្ដិចទុកឱ្យពុះ
- បន្ទាប់មកដាក់សាច់ជ្រូក, ទឹកត្រី, ស្ករស, ប៊ីចេង, ម្សៅស៊ុប, សាច់ត្រីឆ្អើ, បង្គាក្រៀមបុក, ត្រប់ពុតញង ទើបចាក់ក្បាលខ្ទិះចូល
- តែមិនឱ្យរាវពេកទេ ត្រូវភ្លក់រសជាតិឱ្យផ្អែម និងប្រៃបន្ដិច។
- ពេលទទួលទាន ត្រូវផ្ទាប់ជាមួយអន្លក់បន្លែស្រស់ ហើយត្រូវបរិភោគជាមួយបាយ។
0 យោបល់:
Post a Comment